среда, 2 марта 2011 г.

A story about one fork and 12 muffins. История про одну вилку и 12 маффинов.

When my mother cooks she always uses the same fork. It is old and even shorter from right side because of frequent usage. Sometimes I think that my grandmother was also using the same fork. I was greatly surprised when about a week ago I accidentally found a younger sister of that fork in a sale. My fork looks more moder, but the shape is just perfect for mixing.
The same evening I felt that I want to try it so much!! I had nothing special in the fridge, even the last apple was eaten. I found some sour cream and decided to make muffins using it (first time in my life). I did not have any recipe, so that was pure improvisation.


1 glass (200ml) suger mixed with 70 g of butter
200 g of 10% sour cream
half tea spoon of  baking soda
3 eggs
2 glasses of flour
some coffee and cinnamon


Next time I would better use 2 eggs, but in general my muffins were very very nice. Tasty, soft and with nice smell of cinnamon.

Когда готовит моя мама, она всегда использует одну и туже вилку. Она старая и зубчики с правой стороны слегка короче от частого использования. Иногда я даже думаю, что ею пользовалась ещё бабушка. К моему огромному удивлению совершенно случайно я наткнулась на младшую сестрёнку этой вилки на распродаже. Несмотря на слегка более современный вид форма осталась прежней - идеальной для смешивания.
Вечером же  я поняла что должна опробовать вилку в деле прямо сейчас! В холодильнике не нашлось даже яблока, но спряталась баночка сметаны. Я решила попробовать сделать маффины (первые в жизни). Рецепта не было - был чистый эксперимент.

стакан (200мл) сазара смешать с 70г масла.
200г сметаны 10%
пол ч\л соды
3 яйца
2 стакана муки
кофе и корица

В следующий раз ограничусь 2 яйцами, но в целом результат мне понравился. Мягкие, вкусные, упругие маффины с запахом корицы. :)



Комментариев нет:

Отправить комментарий